Zabtej házilag, ami tökéletesen passzol a matchádhoz is

zabtej házilag recept

Unod már, hogy a boltban vett zabtejek tele vannak adalékanyagokkal és ráadásul drágák is? Akkor itt az ideje, hogy saját kezűleg készítsd el a krémes, friss és pénztárcabarát verziót, méghozzá 5 perc alatt! Ráadásul az ízét maximálisan saját magadra formálhatod, így garantáltan ízleni fog.

Hozzávalók

  • 100 g zab (1 bögre)
  • 600 g jéghideg víz (3 bögre)
  • 2-3 jégkocka
  • 1 csipet só (elhagyható)
  • Méz/édesítő/cukorszirup/datolya (elhagyható)
  • Fahéj (elhagyható)
  • Vanília (elhagyható)

Elkészítés

  1. Minden hozzávalót tegyünk egy turmixgépbe (vagy botmixerrel is dolgozhatunk) és 30 msp-ig turmixoljuk. Azért nem szabad tovább, mert akkor nagyobb eséllyel lesz nyálkás a végeredmény.
  2. Ezután egy szűrőn vagy sajtkendőn lazán szűrjük át, de óvatosan, nem kell szárazra nyomkodni a zabot.
  3. Töltsük üvegbe, ebből a mennyiségből 1 üveg (kb. 400-500 ml) ital lesz. Hűtőben tárolva 3-5 napig eláll. Használat előtt felrázandó!

Hasznos infók

  • A megmaradt zabot tehetjük zabkásába, süteménybe.
  • A jéghideg víz és a jég segít elkerülni a nyálkás állagot.
  • Ha cukorszirupot használunk, akkor fog legjobban hasonlítani a bolti tej ízére.
  • Az édesítése, fűszerezése elhagyható, viszont ezzel személyre tudjuk szabni.

Picture of Miss matcha

Miss matcha

Magas minőségű matcha porok Japánból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Iratkozz fel a hírlevelemre, amit imádni fogsz!

Elsőként neked mondom el a kedvezményeket, recepteket, storykat egy vasárnapi ötórai tea alkalmával!

Ha nem tetszik, úgyis le tudsz iratkozni.