Levendula szirup, amit még a molyok is megkóstolnának!

Levendula szirup

A levendula nem (csak) a molyok ellen van!!

Elképesztően finom, intenzív, mégis abszolút fogyasztható levendula szirupot készítünk. A matchával együtt egy tökéletes párost alkotnak. Ha nyitott vagy a levendulás italok iránt, akkor feltétlenül ki kell próbálnod! Dobd fel vele a limonádédat, matchádat vagy akár a desszertjeidet is.

Az elkészült matcha lattéban kiérződik a levendula íze, viszont nem nyomja el a matchát. Neked is meg kell kóstolnod!

A levendula szirup különleges, mégis egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

  • 200 g víz
  • 200 g cukor
  • 2 ek levendula virág (fontos, hogy étkezési levendula legyen!)
  • 1 citrom karika/pár csepp citromlé
  • 1 pillangóborsó virág/lila ételfesték (elhagyható)

Elkészítés

  1. A vizet, cukrot, levendulát és a citromot egy edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni.
  2. Forrástól számítva még 5 percig hagyjuk forrni az egyveleget, majd beletesszük az ételfestékként szolgáló pillangóborsó virágot vagy magát az ételfestéket. Ha nem színezzük, akkor nem feltétlen lesz élénk lila színe.
  3. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd átszűrjük és egy üvegbe töltjük.
  4. Hűtőben tárolva több hétig is eláll.
Picture of Miss matcha

Miss matcha

Magas minőségű matcha porok Japánból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Iratkozz fel a hírlevelemre, amit imádni fogsz!

Elsőként neked mondom el a kedvezményeket, recepteket, storykat egy vasárnapi ötórai tea alkalmával!

Ha nem tetszik, úgyis le tudsz iratkozni.