A levendula nem (csak) a molyok ellen van!!
Elképesztően finom, intenzív, mégis abszolút fogyasztható levendula szirupot készítünk. A matchával együtt egy tökéletes párost alkotnak. Ha nyitott vagy a levendulás italok iránt, akkor feltétlenül ki kell próbálnod! Dobd fel vele a limonádédat, matchádat vagy akár a desszertjeidet is.
Az elkészült matcha lattéban kiérződik a levendula íze, viszont nem nyomja el a matchát. Neked is meg kell kóstolnod!
A levendula szirup különleges, mégis egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
- 200 g víz
- 200 g cukor
- 2 ek levendula virág (fontos, hogy étkezési levendula legyen!)
- 1 citrom karika/pár csepp citromlé
- 1 pillangóborsó virág/lila ételfesték (elhagyható)
Elkészítés
- A vizet, cukrot, levendulát és a citromot egy edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni.
- Forrástól számítva még 5 percig hagyjuk forrni az egyveleget, majd beletesszük az ételfestékként szolgáló pillangóborsó virágot vagy magát az ételfestéket. Ha nem színezzük, akkor nem feltétlen lesz élénk lila színe.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, majd átszűrjük és egy üvegbe töltjük.
- Hűtőben tárolva több hétig is eláll.