Ha eddig viszolyogtál a pumpkin spice őrülettől, akkor itt az ideje, hogy a kétségeidet félretedd és kipróbáld ezt az isteni finom pumpkin spice szirupot. Ha elkészítetted, akkor teheted a matchádba is, hiszen csodálatosan passzol hozzá.
Hogy milyen ízt kell érezz?
Egy fűszeres, fahéjas, „ősz ízű” szirupot kapsz, aminek nincs sütőtök íze, viszont általa a textúrája sűrűbb lesz, mint a megszokott.
Próbáld ki te is és legyél pumpkin spice matcha latte szürcsölgető girly.
Hozzávalók a fűszerkeverékhez
- 3 tk őrölt fahéj
- 2 tk őrölt gyömbér
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 tk őrölt szegfűbors
- 1 tk őrölt szegfűszeg
Hozzávalók a sziruphoz
- 180 ml víz
- 150 g cukor
- 100 g sült sütőtök
- 2 tk pumpkin spice fűszerkeverék
- 1 nagy csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A sütőtököt félbevágjuk, kiszedjük a magokat, majd egy 200 fokra előmelegített sütőben 45-75 percig sütjük. (A sütés ideje a tök méretétől változik.)
- Ezután megvárjuk míg egy kicsit kihűl, aztán kiszedjük a húsát, amit egy aprítógépben (vagy botmixerrel) összeaprítunk.
- Minden hozzávalót egy lábasba teszünk és elkezdjük melegíteni.
- Forrástól számítva még 3 percig főzzük.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, majd üvegbe töltjük.
- Hűtőben tárolva több hétig is eláll.

